Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Transitie: 4 maart bij Muziekvereniging DWS

maart 4, 2018 @ 15:00 - 18:30 CET

Gratis

Let op! Zowel tijdstip als locatie van “Transitie” zijn gewijzigd. Dit in verband met de presentatie van de gedichtenbundel / cd van Ronny Schenk diezelfde middag. Iedereen is van harte welkom om de presentatie van “ROND” bij te wonen (zie https://www.facebook.com/events/1960456717616401/) “Transitie” zal aansluitend plaatsvinden, op dezelfde locatie (Muziekvereniging DWS) op zondagmiddag 4 maart.

Transitie, er is geen houden aan. Wetmatig als de tijd, maar in onnoemlijk veel gedaanten. Neem de larve die als libel het luchtruim kiest. Neem het woestijnvolk dat zich tot exorbitant rijke natie heeft ontwikkeld. Neem de overgang van kind, naar volwassene, tot oudere.

Ook jij bent in transitie. Als je dacht grip op je bestaan te hebben, dan kun je het schudden. Transitie heeft geen mededogen. Voor je het weet, sta je in de volgende fase van je leven. Hoe ouder je wordt, hoe harder het gaat. Zo ga je naar je eerste schoolfeest, zo krijg je de sleutel van je eerste eigen huis. Is je kind net uit de luiers, sta je plots met een kleinzoon in je armen. Simone de Beauvoir wist het ook: niemand is onsterfelijk. Zij niet, jij niet. De wereld niet en zelfs het heelal niet. Begon het met de oerknal, wie weet hoe het zal eindigen.

Beangstigend? Misschien. Inspirerend? Altijd. Zonder transitie geen beweging. Zonder beweging geen teloorgang. Zonder teloorgang geen zoeken naar, geen drang naar een diepere betekenis. Zonder diepere betekenis geen literatuur. Zonder literatuur geen leven.

Dus: kom maar op met die transitie! We kijken uit naar een avond met voordrachten, muziek en drankjes, en luisteren graag naar jouw versie van transitie.

Om iedereen aan de beurt te laten komen vragen we je om je bijdrage niet langer dan 10 minuten te laten duren. Twijfel je over de lengte: lees de tekst thuis een keer voor en zet een timer. Weet je nu al wat je gaat voordragen? Geef je genre en tijdsduur vast door via de Facebook messenger of info@schrijverscafeoscar.nl.

Locatie: Veepolderstraaat 126, in Arnhem.

Wanneer: 4  Maart van 15.00u  tot 18.30u

Op de poster is het beeldje ‘Stil verdriet’ van beeldend kunstenaar Mandy Hoffstaetter te zien.

Gegevens

Datum:
maart 4, 2018
Tijd:
15:00 - 18:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://schrijverscafeoscar.nl

Organisator

Schrijverscafe Oscar

Locatie

Muziekvereniging DWS
Veerpolderstraat 126
Arnhem, Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie