Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Start Arnhems Schrijfatelier

september 15, 2018 @ 10:30 - 13:30 CEST

Arnhems Schrijfatelier

Start Arnhems Schrijfatelier

Zaterdagmorgen 15 september is de feestelijke start van het Arnhems Schrijfatelier met o.a. een optreden van spoken word dichter Pompado en muziek van Sjef van de Velde. Het Arnhems Schrijfatelier is een nieuw initiatief van schrijverscafé Oscar en boekhandel Hijman Ongerijmd. Iedere zaterdagmorgen biedt het Arnhems Schrijfatelier ruimte om in alle rust te schrijven en ongeveer eenmaal in de zes weken wordt het atelier aangevuld met een praktische workshop. Het Arnhems Schrijfatelier is gericht op iedereen die schrijft voor zijn of haar plezier en zich daarin wil ontwikkelen.

Schrijven vergt discipline en een rustige plek om te werken. Deze plek wordt vanaf zaterdag 15 september geboden in de Boeksalon boven boekhandel Hijman Ongerijmd. Het Arnhems Schrijfatelier is geopend van 10.30 tot 13.30 uur. Tijdens het eerste en laatste half uur kan met andere deelnemers worden overlegd, de overige tijd wordt in stilte geschreven, gelezen of onderzoek gedaan.
Ongeveer eens in de zes weken wordt het Atelier ’s middags aangevuld met een workshop. Dan verzorgt een schrijver of andere expert een actieve bijeenkomst rond een praktisch onderwerp dat schrijvers van nut is. Denk daarbij aan vaardigheden zoals voordragen, optreden met muziek, een schrijfplan maken en je werk publiceren.
Zaterdagmorgen 15 september wordt het Schrijfatelier met een korte ceremonie feestelijk geopend. Iedereen is dan om 10.30 uur welkom voor een kort programma met voordracht en muziek, waarna de eerste groep aan het schrijven kan gaan.
De eerste workshops zijn al inmiddels gepland. Zaterdagmiddag 27 oktober zal schrijver en docent Maria Coppes een workshop ‘verhalen vertellen’ verzorgen en 1 december zijn Jaap van Keulen en Tsead Bruinja er met een workshop ‘tekst en muziek’.

samenwerking
Oscar is het schrijverscafé dat mensen die graag schrijven samenbrengt. Door elkaars werk te lezen en te bespreken, kunnen de deelnemers zich ontwikkelen en een eigen stijl vinden. Schrijverscafé Oscar vindt telkens op een andere locatie plaats en heeft iedere bijeenkomst een ander thema. De samenwerking met boekhandel Hijman Ongerijmd maakt het mogelijk om schrijvers ook werkruimte en workshops te bieden.

Datum/tijd: zaterdag 15 september, 10.30 uur; van 11.00 tot 12.30 uur wordt in stilte geschreven. Vanaf dan iedere zaterdag.
Plaats: Boeksalon boven boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15, Arnhem
Entree: vrij

Gegevens

Datum:
september 15, 2018
Tijd:
10:30 - 13:30
Evenement Tags:
,

Organisatoren

Schrijverscafe Oscar
boekhandel Heijman Ongerijmd

Locatie

Boekhandel Hijman Ongerijmd
Grote Oord 15 (Jansstraat)
Arnhem, Gelderland 6811 GA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026-442938
Website:
http://www.hijmanongerijmd.nl

Geef een reactie