Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Valse Vrijheid

september 10, 2017 @ 20:00 - 22:30 CEST

We gaan terug naar de jaren vijftig en zestig. Beroemde schrijvers en filosofen zoals Albert Camus, Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir. Existentialisten met de individuele vrijheid en verantwoordelijkheid voor het eigen lot hoog in het vaandel. Met als lichtend voorbeeld de free- jazzmusici in deze decennia. Met onder andere Coleman, Murray en de Nederlandse Pierre Courbois als grondleggers voor deze nieuwe muziekstijl. Zij namen de vrijheid om af te wijken; zich los worstelend uit de heersende conventies. Het kapitalisme; het door eigenbelang gedreven individualisme tegenover het communisme dat de klasseloze en socialistische samenleving voorstond. Allemaal predikten zij hun eigen vrijheid. Gaandeweg klonken de dissonanten er toch door heen. Valse Vrijheid? Wie zal het zeggen…..

Wij beloven jullie in ieder geval voor zondag 10 september weer een inspirerende avond vol verhalen, gedichten, beeldende kunst en muziek. Voor de fantastische poster deze maand tekent Renco Hatenboer, tevens fotograaf tijdens Valse Vrijheid.

De exposerend kunstenaar voor deze avond is Jasper Damsté. Zijn op muziek geïnspireerde kunst zal met ons worden gedeeld. De musici zullen onze verhalen en gedichten doorvlechten met muziek in jazzy sfeer met veel variatie in instrumenten.

Valse Vrijheid; een avond waar schrijvers, lezers, luisteraars en ook de woord minnende musici met volle teugen van kunnen genieten. We verheugen ons weer op jullie komst en hebben er zin in!

Gegevens

Datum:
september 10, 2017
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Tags:
Website:
http://schrijverscafeoscar.nl

Organisator

Schrijverscafe Oscar

Geef een reactie