Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lucide – Zaterdag 18 november 2017

november 18, 2017 @ 15:30 - 22:30 CET

Gratis
Lucide

Dat ene heldere moment waarin alles samenvalt en het leven niet langer een mistig geheim meer is. Geen rookgordijn om je hoofd maar helder zicht. Niet langer meer tasten in het duister of de weg zoeken op paden die je steeds weer een andere richting op sturen. Alleen maar waarnemen wat zich daar zonneklaar aan je openbaart. Dat ene moment waarin je gedicht eindelijk de diepte ingaat. Dat ene inzicht waardoor je verhaal alleen nog maar aan zuivere kracht wint. Waarin alleen nog maar de juiste woorden opgeschreven kunnen worden.

Glashelder naar die betoverende werkelijkheid kijken en beschrijven wat je zo haarscherp waarneemt. Kortom: lucide momenten. Verlangt niet iedere schrijver daar af en toe naar?

LUCIDE is het thema voor het eerstvolgende schrijverscafé van Oscar. Hieronder vind je het programma. Wees welkom!

DATUM 18 november
LOCATIE Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15 Arnhem.

In tegenstelling tot andere Oscaravonden is op 18 november het programma opgesplitst in twee onderdelen:

15.30 tot 17.00 Poëziecafé

Schrijfdocent Yke Schotanus leidt de middag in met een uitleg over poëzie en de interpretatie van diverse genres poëzie. Hierna volgt een workshop aan de hand van poëzievoordrachten van vier Oscarschrijvers.

19.30 – 22.30 Schrijverscafé Oscar

Het reizende open podium voor dichters en andere woordkunstenaars. Ook ditmaal is er een muzikaal intermezzo – wat, dat blijft nog een verrassing. Let op: voordrachten mogen maximaal tien minuten duren. Ook geven vanaf nu vaste personen feedback op de voordracht, waarna anderen daarop aan kunnen haken.

De afbeelding voor de maandposter is dit keer verzorgd door kunstenaar Victor Valkenburg. Zijn expositie “Lucide’’ is te zien in de Boekensalon van Hijman Ongerijmd.

 

Gegevens

Datum:
november 18, 2017
Tijd:
15:30 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, ,
Website:
http://schrijverscafeoscar.nl

Organisatoren

Schrijverscafe Oscar
boekhandel Heijman Ongerijmd

Locatie

Boekhandel Hijman Ongerijmd
Grote Oord 15 (Jansstraat)
Arnhem, Gelderland 6811 GA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026-442938
Website:
http://www.hijmanongerijmd.nl

Geef een reactie